北京地区学位英语资料库,快拿去看看

-回复 -浏览
楼主 2021-06-11 11:42:28
举报 只看此人 收藏本贴 楼主


passage one


Part I Reading Comprehension

Direction:  There are three passages in this part. Each part is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.


passage 1

  Flores Colque celebrated her 118th birthday last month. She is the oldest woman in Bolivia (玻利维亚). Following the death of a woman in Japan earlier this year, Flores Colque may now be the oldest person in the world. Her national paper says Flores Colque was born on October 26, 1900 in the mountains of Bolivia.

   During her long life, Flores Colque has seen two world wars. Her home country of Bolivia had a major revolution. And the town where she is from has grown from 3,000 people to 175,000. But right now, Flores Colque seems mostly interested in her dogs and cats. She has not heard of the Guinness Book of World Records, and she does not care whether experts confirm she is the oldest person alive.

   "She's always been active, easygoing and fun," says her grandniece, who lives with her in a simple home with a dirt floor. Government officials have paid for some improvements to the house, adding a brick path and railing (栏杆) so Flores Colque can walk safely. The mayor's office calls Flores Colque part of the country's living history.

   On the day a reporter visited, Flores Colque was playing a small guitar and singing old songs in her native language. "If you would have told me you were coming, I'd have remembered all the songs, " she joked.

    When she was growing up, Flores Colque herded sheep in the Bolivian highlands. (76) Then she moved to a valley, where she sold fruits and vegetables. Those fruits and vegetables became her main food, and she still eats a healthy diet -- except for a piece of cake and a glass of soda sometimes. She never married and does not have children. She cannot hear very well, but she is alert(机敏的). Flores Colque's age would make her interesting anywhere, but it is especially notable in Bolivia. The United Nations say the country has one of the South America's highest levels of death.


  1. Which of the following is true?

  A. The oldest person in Japan was born in 1901.

  B.  Flores Colque is the oldest person in Bolivia.

  C. The oldest person in Japan knew Flores Colque.

  D. Flores Colque has read the Guinness Book of World Records.


2. According to the passage, Flores Colque lives in ___ now.

  A. Japan    B. North America   C. Europe   D. South America


3. The word herded in the last paragraph can probably be replaced by ___.

 A. made animals move along as a group

 B. fed animals as a group

 C. kept animals from hurting each other

 D. made sure animals did not follow one another


4. From the passage we learn that Flores Colque once ___.

A. sang to made a living 

B. fought in World War Two

C. sold fruits and vegetables

D. worked as an animal doctor


5. Which of the following statements about Flores Colque is NOT TRUE?

A. She is easygoing

B. She keeps pets

C. She remains single all her life

D. She lives alone 

   


答案与解析:

  1. Which of the following is true?

  A. The oldest person in Japan was born in 1901.

  B.  Flores Colque is the oldest person in Bolivia.

  C. The oldest person in Japan knew Flores Colque.

  D. Flores Colque has read the Guinness Book of World Records.

B。 解析:问题问 “下面哪个选项陈述的意义与文章内容一致?” 判断答案的依据在第一段:

1.  Flores Colque celebrated her 118th birthday last month. She is the oldest woman in Bolivia (玻利维亚). Following the death of a woman in Japan earlier this year, Flores Colque may now be the oldest person in the world. Her national paper says Flores Colque was born on October 26, 1900 in the mountains of Bolivia.

  与问题相关的句子(带划线的句子)说: Flores Colque上个月庆祝了她118岁的生日, 她是玻利维亚年纪最大的女人。 随着今年年初日本一位妇女的去世, Flores Colque可能是这个世界上年纪最大的人了,由此可推知Flores Colque应该是玻利维亚年纪最大的人了(与B一致)。 文章中没有提及年纪最大的那个日本女人是什么时候出生的(因此A不正确), 也没有提到年纪最大的那个日本女人是否认识Flores Colque(因此C不正确),文章第二段中提到提到Flores Colque从未听说过《吉利斯世界纪录》(因此D不正确)


2. According to the passage, Flores Colque lives in ___ now.

  A. Japan    B. North America   C. Europe   D. South America

D。 解析: 问题问:依据文章内容, Flores Colque现在住在 ____. 从文章第一段中我们可以了解到Flores Colque是玻利维亚人, 居住在玻利维亚, 因此可以首先排除A(日本)。 很多考生可能并不清楚玻利维亚位于哪个洲,考试不会考查学生超越阅读文章以外的背景知识,所以考生应该细心地在文章中查找备选项中表示各洲的专有名词, 最终考生会在 最后一段中找到South America. 最后一段说:Flores Colque's age would make her interesting anywhere, but it is especially notable in Bolivia. The United Nations say the country has one of the South America's highest levels of death(Flores Colque的年纪使她在任何地方都很受人关注,尤其是在玻利维亚。 联合国说那个国家(玻利维亚)有着南美洲最高的死亡率). 由此可推断出玻利维亚属于南美洲国家。 


3. The word herded in the last paragraph can probably be replaced by ___.

 A. made animals move along as a group

 B. fed animals as a group

 C. kept animals from hurting each other

 D. made sure animals did not follow one another

A。 解析:问题问: 最后一段的herded一词可以用哪个选项代替?

    When she was growing up, Flores Colque herded sheep in the Bolivian highlands. (76) Then she moved to a valley, where she sold fruits and vegetables. 

包含herded一词的句子说: 在Flores Colque长大成人之前, 她在玻利维亚的高原上....羊。 依据我们的尝试和生活经验, 山区里的小孩子在小的时候常常会帮家人放羊。选项A(使动物成群地前行)就是放牧的意思, 因此A是答案。


4. From the passage we learn that Flores Colque once ___.

A. sang to made a living 

B. fought in World War Two

C. sold fruits and vegetables

D. worked as an animal doctor

C。 解析:问题问: 从文章中我们可以了解到Flores Colque曾经 ____.

   When she was growing up, Flores Colque herded sheep in the Bolivian highlands. (76) Then she moved to a valley, where she sold fruits and vegetables. Those fruits and vegetables became her main food, and she still eats a healthy diet -- except for a piece of cake and a glass of soda sometimes. 

最后一段说:在Flores Colque在长大成人之前,先是在高原上放羊,然后搬到了一个山谷里, 在那里她卖水果和蔬菜。 由此可知C是答案。


5. Which of the following statements about Flores Colque is NOT TRUE? 

A. She is easygoing

B. She keeps pets

C. She remains single all her life

D. She lives alone 

D。 解析: 问题问: 下列关于Flores Colque的陈述哪个与文章内容不一致? 判断答案的依据在第三段:

   "She's always been active, easygoing and fun," says her grandniece, who lives with her in a simple home with a dirt floor. Government officials have paid for some improvements to the house, adding a brick path and railing (栏杆) so Flores Colque can walk safely. The mayor's office calls Flores Colque part of the country's living history.

依据与问题相关的句子(带下划线的句子)可知:她的侄孙女说‘她一直很活跃, 很随和,也很有趣。’她的侄孙女与她住在一个装饰简单的房间里, 房间的地板很脏。 由此可知Flores Colque不是独自生活。选项D(她独自生活)与之不一致, 因此选项D是答案。 

我要推荐
转发到